14 apr. 2015

Paolos pastapesto


Ojojoj vilken god mat J gjorde i helgen! Paolo Robertos pastapesto, mums säger jag bara. Och lätt som en plätt att göra!

Du behöver:

400 g pasta
2 dl basilika
3 msk pinjenötter
1-2 vitlöksklyftor
1 dl parmesanost
1,25-1,5 dl olivolja
Färskriven parmesanost

Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de får lite färg
Knipsa av alla bladen på basilikan (skölj ej)
Lägg alla ingredienserna utom olivoljan i en skål och blanda dom med en mixer eller en matberedare, tillsätt olivoljan i en tunn stråle till allt blandas väl
Servera med kokt pasta
Strö över parmesanost, några pinjenötter och basilikablad

Så ja, detta kan jag varmt rekommendera!

Kram på er


7 kommentarer:

  1. Det ser onekligen fantastiskt gott ut.
    Fin dag önskar jag dig
    Kram
    Annie

    SvaraRadera
  2. Låter väldigt gott!
    Och enkel, det gillas framför allt.

    Hoppas att du har soliga dagar/ Kram Hannis

    SvaraRadera
  3. Så gottit - Tack så ♡-ligt för receptet!

    SvaraRadera
  4. Det skulle man pröva någon gång...jag som älskar Italiensk mat ;)
    Kram bia

    SvaraRadera
  5. Mm mm det där ser riktigt smarrigt ut. Mumsigt. Kram Anette

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...