13 mars 2014

Bröd med fyllning



Detta bröd är bara så gott! Enkelt att göra och kan varieras efter tycke och smak.

50 g jäst
6 dl vatten
25 g smör eller 1/2 dl olja
2 tsk salt
ca 16 dl mjöl

Blanda vatten (37grader) med oljan/smöret och häll över jästen. Blanda och tillsätt sen salt och mjöl. Knåda degen väl och låt jäsa i 1 timme.
Förbered blandningen du vill ha i (jag hade soltorkade tomater, olja, oliver, fetaost, basilika och torkad timjan).
Dela degen i två eller tre delar. Kavla ut och bed på blandningen.
Rulla ihop och lägg i en snurra, låt jäsa  i ytterligare 30 min.
Sätt ugnen på 250 graderoch sänk till 225 grader när brödet sätts in.
Grädda i 20-25 minuter.

Jag gjorde på hälfter av ingredienserna och det blev ett stort bröd.


Riktigt mumsigt blir det blir det och funkar lika bra till sallad som till en soppa. Bara att bryta i bitar och njuta:)

Kram till er.

/Emma


5 kommentarer:

  1. Åhhh, vad det såg gott ut!!! Jag äter oftast inte smörgåsar, åtminstone inte till frukost. men ett riktigt gott hembakt bröd till en sallad eller soppa, kan jag nog inte stå över...
    Torsdagskram från Kate

    SvaraRadera
  2. Det är ju så gott med hembakat bröd, måste ta tag i det där med att baka lite oftare.
    Önskar dig en trevlig kväll.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  3. Låter hur gott som helst!!
    Till en varm soppa, det gillar jag.

    Hoppas att du har en härlig helg framför dig/Kram Hannis

    SvaraRadera
  4. Mmm smaskens! Ha en fin helg! :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...