29 aug. 2014

bonjour



Oj vilken effektiv morgon jag haft! Renbäddat, putsat fönster och städat innan klockan blev tio! En skön känsla infinner sig som vanligt på fredagar och idag blir det en extra bra sådan. Min pappa och hans sambo kommer hit snart och bor kvar till söndag. J är ute till sjöss i två veckor så det blir mysigt med lite sällskap i helgen. Vi ses ju inte så ofta så ni kan tro att vi längtar som bara den.

 Ha en fin helg hörreni!

Kram Emma


26 aug. 2014

Vår renovering - stenläggning

Jag fortsätter med lite före- och efterbilder från trädgården och idag tänkte jag visa stenläggningen vi fick gjort i våras.


Här var alltså den förra lilla parkeringen och en väldigt ledsen gräsmatta.

  

Sen kom det hit några duktiga gubbar som grävde bort allt. 


Och så började dom lägga en väldig massa sten...


Så blev det äntligen en ny fin uppfart! Sen byggde J även en ny trappa till altanen och ett nytt plank nere i trädgården.


Gräset sådde vi under sommaren vilket inte är ultimat, men det har tagit sig fint ändå och så la vi ut några trampstenar från altantrappan ner i trädgården.


Trädäcket byggde vi förra året, men det kommer ju inte riktigt till sin rätt när allt runt ikring ser för taskigt ut...



Men så blev det så här fint när stenen kom på plats och gräset har växt till sig!

Nu känns det verkligen som att trädgården och huset knyts samman med stenläggningen och vi är jättenöjda med resultatet. Man blir betydligt mer sugen på att hänga ute i trädgården nu:)

Kram

23 aug. 2014

Fixarlördag


Nu har vi äntligen kommit till skott och fått upp hyllor i sovrummet! Ett nytt skrivbord har vi köpt också som nu står på plats. Det som återstår är att fylla hyllorna med det som fortfarande ligger i flyttkartonger... Så det är det jag ska pyssla med idag!

Förkyld som tusan är jag, nyser och snorar och känner mig lite bedrövlig, så det känns skönt med en lugn fixardag idag. Resultatet visar jag såklart sen:)

Ha en fin lördag!

Kram Emma

21 aug. 2014

Vår renovering- framsida

Jag har tidigare visat en del bilder från vår renovering inne i huset. (Här kan du kika) I vår och sommar har vi fixat och donat en hel del på utsidan, stenläggning, sått gräs, gjort rabatter och byggt carport. Men idag tänkte jag visa hur framsidan såg ut när vi flyttade hit. Håll i hatten...


Ett riktigt hej-kom-och-hjälp-mig-hus, som vi av någon anledning kände JA, detta ska vi ha...


Psst, ta gärna en extra titt på brevlådan som är fastsnurrad i lyktstolpen:)


Här har alla buskar och annat som växte i rabatten tagits bort.



Jo men så blev det lite ordning till slut och det känns vääldigt skönt kan jag lova! Ny färg och nya hängrännor och andra detaljer. Rabatten grävde vi bort och har istället lagt singel och kantsten. Här står det även en bänk där man kan sitta och njuta i morgonsolen.

Lite mer före och efter blir det nog i här i dagarna:)
Ha en fin torsdag!

Kram Emma

20 aug. 2014

Bröllopet vi var på...

Jo, vi var ju på ett bröllop för några veckor sedan... Såå himla vackert det var! Ja men ni ser ju, alla lika lyckliga, såväl brudpar som präst:)

Så fantastiskt det är att få se en nära vän så lycklig och att allt bara är så rätt!

Kärlek och lycka <3

Kram Emma

19 aug. 2014

Tisdag och tidig morgon


God morgon!

Efter lång ledighet har nu J börjat jobba igen och jag och Lovika är hemma själva om dagarna. Man vänjer sig snabbt vid att vara två som delar på mornar och annat, men nu som sagt är det bara jag och fröken stök igen:) Idag blev det en tidig morgon och jag fick kämpa för att ta mig upp, men en massa koppar kaffe senare känner jag mig ganska pigg!

Nu kan man känna att det är lite höst i luften, skönt tycker jag, speciellt efter denna underbara sommar vi haft! Jag brukar längta efter hösten vid denna tid:)

Helgen i Kalmar var kanon, en riktig folkfest med ironman och roligt att få se och heja fram alla som kämpade sig runt den låånga banan.

Nu blir det frukost och sen öppna förskolan!
Ha en fin dag!

Kram Emma


14 aug. 2014

En sväng till Kalmar


Idag åker vi ner och bor hos några vänner i Kalmar. Vi bodde i Kalmar för några år sen och det ska bli roligt att komma tillbaka en sväng. Min man ska tävla i ironman på lördag och jag och Lovika ska heja på! Jag har ju lite svårt att förstå att man anmäler sig till en sån sak frivilligt, men men, J tycker att det ska bli roligt som bara den.

4km simning, 18 mil(!) cykel och 4,2 mil löpning, jag blir trött av att bara tänka på det... Jag är förmodligen betydligt bättre som hejarklack än på något utav det andra:)

Vi tar med oss en liten tack-för-att-vi-får-bo-här present. Salladsbestick, servetter och en träbricka som jag hoppas ska uppskattas.

Jag håller tummarna för fint väder i helgen då vi lär vara ute en hel del. Och så håller vi såklart tummarna för att det ska gå bra för J. Heja heja:)

Kram Emma



12 aug. 2014

Vimplar - DIY


Hej hopp!

Nu har symaskinen varit framme igen och denna gång blev det vimplar till Lovikas rum.


Jag klippte ut en mall på 16 cm längst upp och 22cm på längden. Så klippte jag 5st vimplar av varje tyg (jag använde tre tyger) och sydde kantband runt alla.


Sen sydde jag ihop alla med kantband längst upp.


Tadaa! Den har inte kommit upp än, men snart ska jag hänga upp den i Lovikas rum, jag ska bara göra i ordning lite först:)

Ha en fin dag!

Kram Emma

10 aug. 2014

Kullersten


Nu har jag lagt klart kullerstenarna nere i trädgården. Vi ska göra en rabatt längs med planket sen som ska knytas samman med odlingslådor och sten.


Jag grävde ur och la en massa grus som jag packade hårt...


Sen dit med stenarna och sättsand. På plattorna är det tänkt att planteringsbänken ska stå.


Och så petade jag ner timjan och lite annat mellan stenarna som växer till sig som en matta efter ett tag. Nu ska jag dit med en planteringsbänk på plattorna så jag kan stå där och greja sen:)

Hoppas ni haft en skön helg!

Kram Emma


8 aug. 2014

Fläderkapris


Varje år så brukar jag göra en sats flädersaft, det är så gott och för mig så hör det sommaren till. Vad jag inte visste var att man kan lägga in bären (de omogna gröna) och göra kapris. Eller ja, det smakar som kapris i alla fall:)


Gör så här:

- 3 dl omogna fläderbär
- 1dl ättiksprit
- 4 dl vatten
- 1-2 msk socker

Rensa och skölj bären, lägg i en skål.
Koka upp ättika, vatten och socker- häll lagen över bären. Täck sedan över och låt stå till nästa dag.

Nästa dag kokar du upp bär och lag tillsammans på svag värme i ca 10 min.

Ös upp i varma rena burkar och sätt på lock.


Jag fick en påse bär av grannen förra sommaren och de är de jag använt nu. Men om man ska plocka så tror jag att rätt tid är i slutet på augusti/början på september.

Gott värre att ha till bland annat lax:)

Kram Emma



6 aug. 2014

Det växer...



Ja här växer det som bara den!
Denna sol och värme som växlas med regnskurar är nog det ultimata för alla växter:)


Såhär såg det ut i början av sommaren då jag grävde ur rabatten och satte alla plantor.


Och nu har det bara exploderat och jag har fått flytta på en del växter för att det blev för trångt...



Humlorna trivs också som bara den. Dom älskar mynta och lammöron:)

Nu ska jag ut i trädgården igen och fortsätta lägga kullersten, svettigt värre idag.

Kram på er
/Emma




5 aug. 2014

Haklapp - DIY


Jag köpte en bit vaxduk häromdagen för att bland annat sy en haklapp åt Lovika. Och det var verkligen lätt som en plätt kan jag lova.


- Jag la en haklapp jag hade sen tidigare och ritade av den formen.
- Klippte ut en dubbelvikt ficka (så att det blir prickar även på insidan)
- Sydde på ett kardborreband som fäste
- Kantade runt hela haklappen med ett vitt band

Klart!


Och här är en som är alldeles superglad över sin nya haklapp:)Extra roligt är det såklart att få äta själv och kladdigt blir det!

Kram Emma och Lovika



4 aug. 2014

En ny rabatt


För ett par veckor sen så byggde J klart altantrappan och då tyckte jag att det var dags att få göra  en fin rabatt här i hörnet.


Jag grävde ur och la smågasten som kant...



Lammörat tog jag från den andra rabatten där det växt hur mycket som helst. Randgräset fick jag med ett par tuvor fån mamma sist jag var där och det har redan växt som bara den.



Det kommer förmodligen att bli alldeles för tätt det här, då funkian där i hörnet ska bli ca 60 cm... Men men, då får jag flytta lite sen, det ska ju grävas fler rabatter:)

Nu ska jag ut i solen, det ska visst bli galet varmt idag...

Kram Emma

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...